Sınırlı Kontenjan ile Hemen Ön Kayıt Yaptırın!

Sınırlı Kontenjan ile Hemen Ön Kayıt Yaptırın!

Ana SayfaDiyetDiyetler Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

-

Diyetler Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Diyet denince çoğumuzun aklına ”yasak” kelimesi de geliyor. Oysaki diyet sanıldığı gibi yasaklar dünyası değildir. Diyet vücut için oldukça gerekli ve hayatınızın sonuna kadar yapmanız gereken bir şey. Bu konu hakkında da bilinen bir yanlış ise ”zayıflayana kadar diyet yapsam yeter” böyle bir şeyin olumsuz olabileceğini uzmanlarda dile getiriyor. Diyet size yasaklar koymuyor aksine sağlıklı bir hayat ve vücut için yiyecekleri gerekli miktarda tüketmenizi belirtiyor.

NE KADAR AZ YERSEM O KADAR KİLO VERİRİM!

Bilinen en büyük yanlışlardan biridir belkide. Bu davranış yüzünden metabolizmanız yavaşlar ve aksine kilo vermeniz durur yada  kilo veremezsiniz. Diyetisyeninizin size programınızda gerektiği miktarda ve öğünlerinizi atlamadan sağlıklı besinler tüketmelisiniz. Bu sayede yavaş yavaş kilo vererek hem vücut çatlaklarından hemde metabolizmanıza zarar vermeden rahatça kilo verebilirsiniz. Boy ve kilo endeksinizin oranına göre olmanız  gereken kilodan bahsetmemize gerek yoktur herhalde. Biliyorsunuz ki aşırı zayıflık ve kiloluk başlı başına bir hastalıktır.

BEN EGZERSİZ YAPIYORUM. HER ŞEYİ YİYEBİLİRİM!

Egzersiz yapmak tabi ki sizin fit bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur lakin bu demek değildir ki, her şeyi yiyebilirsiniz. Aksine yaptığınız egzersizin boşa gitmesiyle beraber vermek istediğiniz kiloların üstüne yeni kilolarınız da eklenebilir. Bu düşünceden biran önce kurtulmalısınız.

FAST FOOD YEMEMELİYİM!

Maalesef buda bilinen en büyük yanlışlardan biridir. Uzmanlara göre diyet yaparken ara sıra fast food kaçamaklar yapabilirsiniz. Sadece bazı noktalara dikkat ederseniz daha iyi olur bunlar ; porsiyon küçültme ,kızarmış besinler yerine ızgaralar ,trans yağ içerenler gıdalar, mayonez gibi yüksek yağ içeren besinler.

SAĞLIKLIYSA İSTEDİĞİM KADAR YİYEBİLİRİM!

Ne yazıkki öyle böyle bir durum söz konusu bile değil. Çünkü diyet aslında size sağlıklı ve yeterli miktarda tüketmenin sonucunda sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz diyor. Yeterli miktarda besin tüketmek her zaman diyetinizin olmazsa olmazı olsun.

MEYVE YEMEMELİYİM!

Diyet listenizin olmazsa olmazlarından birisi sebzeler diğeri ise meyvelerdir. Sağlıklı bir cilt ve vücut için düzenli olarak tüketmeniz gerekir. Meyveler özellikle zengin vitaminleri sayesinde yaz kış demeden bizi hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlar.

LİGHT YİYECEKLERİ RAHATLIKLA YİYEBİLİRİM’

Günümüzde belkide bir çok kişi hala bu inancı devam ettirmektedir ancak şunu bilmelisiniz ki zararlı bir şeyi en azada indirseniz yine zararlıdır. ”Normal kola içmiyorum diyet kola içiyorum” asitli bir içecek diyet listenizde olmamalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

BENZER YAZILAR

Çocuklarda Yaşanan Kilo Sorunları

Çocuklar için aşırı kilo ciddi bir problem yaratmaktadır. Çocuklarda görülen obezite konusunda, ülkemizde eskiden çok daha iyi bir yerdeyken, “artan gelişmişlik seviyesi” ülkemizdeki çocukları...

Yaz Ayları ve Beslenme