Bilim insanları tarafından önerilen bazı besinler kanserle mücadelede olmazsa olmazların arasında yer almıştır. Bunlardan bazıları; brokoli filizi, kakao ve yer bademi. Bu besinler hücre yenilenmesi açısından vücudumuz için oldukça önemli besinlerdir.
Tükettiğimiz besinler sayesinde vücudumuzun sağlıklı ve dirençli olabilmesini sağlarız. Ayrıca tükettiğimiz besinler sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlü kılarız. Kanser, bir organın veya dokudaki hücrenin düzensiz bir şekilde bölünüp çoğalmasıyla ortaya çıkan kötü urlara denmektedir. Bu yüzden, Eğer hücre yenileyici gıdalar tüketirseniz, kanserle mücadele edebilir ve hatta onu engelleyebilirsiniz.
Tıp dünyasında vazgeçilmezlerin arasında yerini alan kakao, içerdiği magnezyum sayesinde birçok alanda ilaç olarak kullanılmaktadır. Theobroma cacao olarak adlandırılan kakao, ebe gümecigiler grubunda yer almaktadır. Saf çikolatadır. Kakaolar mayalandıktan sonra tüketilmeye hazır kıvama gelmektedir. Çünkü tatları çok acıdır. Flavonoid maddesi içeren kakaolar, özellikle hücre yenileme etkisiyle bilinmektedirler. Tıp da bunu doğrulamıştır. Diğer bir yararı ise kan düzeyi sabit tutar ve kalp hastalıklarını azaltma etkisi vardır.
Çikolata çiğ olarak tüketildiği takdirde, kanser ve iltihapları engeller. Uzmanlar siyah çay gibi bitter çikolatanın da saf tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Ayrıca vücut da sağladığı mutluluk hormonu sayesinde de ruhsal bozukluklara iyi gelmektedir.
Halk tarafından çerez olarak bilinen badem aslında bir sebzedir. Özellikle ılıman iklime sahip olan ülkelerde yetişmektedir. 2 grupta anılır; tatlı ve acı badem. Tatlı badem çiğ ve kavrulmuş olarak adlandırılıyor. Fakat doktorlar çiğ bademin, kalp ve beyin için oldukça yararlı olduğunu söylüyorlar. Mineral ve Vitamin açısından oldukça zengindir. Bademin faydaları saymakla bitmez bunların başında; kabızlık, anemi, solunum bozuklukları, diyabet gibi hastalıkların engellemesi ve en önemlilerinden biri kanser hastalıklarında hücre, yenileyici özelliği olamasıdır.
Vejetaryenler tarafından çokça tüketilen badem, kırmızı et kadar demir içermektedir. Evlerde de kolayca yetişen yer bademi, ekildikten yaklaşık 1 ay sonra kendilerini gösterirler. Bademden yapılan badem sütü de oldukça faydalıdır. Cilt ve karaciğer gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır ve kemoterapiler de destek amaçlı kullanılır.
Brokoli filizi, brokolinin tohumlarının çimlenmesiyle meydana gelir. Çimlenen brokolinin tüketilmesi mineral, vitamin ve antioksidan ihtiyacını karşılamaktadır. Uzmanlar brokoli filizinin olgunlaşmış brokoliye göre daha fazla Sulforafan (SFN) içermiş olduğunu kanıtlamışlardır. Sulforafan birçok çeşitli kansere karşı savaşmaktadır bunlara örnek olarak; meme kanseri, prostat kanseri, kolon kanseri, mesane kanseri ve lösemidir.
Amerika’da bir üniversitede yapılan bir araştırmaya göre, 3 günlük bir brokoli filizinin olgunlaşmış bir brokoliye oranla yaklaşık 50 kat daha fazla sulforan içerdiği kanıtlanmıştır. Bu sayede ne kadar yararlı olduğunu açıkça anlayabiliriz.